Sigma AF 35mm F1.4 DG HSM Art priekš Sony sistēmas

Pavisam nesen manās rokās nonāca Sigma 35mm f1.4 objektīvs priekš Sony E-mount bajonetes.

Sony E-mount sistēma ir vairāki 35mm objektīvi.

  • Sony SEL35F14Z Distagon T FE 35mm f/1.4 ZA
  • Rokinon AF 35mm f/1.4 Auto Focus
  • Sigma AF 35mm F1.4 DG HSM Art E-mount
  • Sony FE 35mm F1.8 – pavisam nesen iznākušais un ilgi gaidītais..

No visiem šiem izvēlējos tieši Sigmas 35mm, kāpēc? Pirmkārt jau tāpēc, kad biju Canon lietotājs tad manā rīcībā jau bija nonācis viens Sigma art objektīvs, par kuru biju ļoti priecīgs. Kad pārgāju uz Sony sistēmu, uz to brīdi nebija neviena sigma art objektīva kas derētu priekš Sony e-mount sistēmas. Sigma no sākuma prezentēja konverteri MC-11, ar kuru varēja uz Sony sistēmas uzlikt Canon DSLR objektīvus.

Arī manā rīcība bija šāds konverteris. Strādāja ok, bet priekš profesionālā darba, diemžēl bija par lēns. Nācās pirkt oriģinālos Sony objektīvus.

Pirms gada Sigma prezentēja 14 savus labākos objektīvus priekš Sony e-mount sistēmas. Internetā visi protams bija sašutuši, ka tie ir tie paši sigmas objektīvi kas ir domāti priekš Canon, tikai ar iebūvētu MC-11 konverteri. Iespējams, ka tā arī ir, bet… Tagad, kad manās rokās ir nonācis natīvais Sigma e-mount objektīvs, tad varu teikt, ka tā nav, jo..

  • Auto fokusa objektīva motors ir cits, nav nekādu trokšņu kā tas bija ar MC-11
  • Auto fokuss ir daudz ātrāks, nekā ar MC-11
  • Strādā visas auto fokusa funkcijas, tā pat kā oriģinālajiem Sony stikliem

Vēl viens iemesls, kāpēc izvēlējos Sigma ir cena.

Te pat Latvijā, jaunu Sigma 35mm art E-mount var nopirkt par 690 euro, toties Sony SEL35F14Z maksā ap 1500 euro, bet jaunais Sony 35mm 1.8 maksās ap 800 euro!

Jā, Sony objektīvām ir daudz ātrāks auto fokuss, bet tā kā es šo objektīvu pārsvarā izmantoju privātām foto sesijām, iespējams dažreiz kāzām, tad man pilnībā apmierina sigmas auto fokusa ātrums.

Izvērtējot visus šos punktus, nopirku Sigma objektīvu, un esmu ļoti apmierināts ar savu izvēli un bilžu kvalitāti. Daudzi internetā raud par to, ka tie Sigmas stikli ir smagi un lieli, bet mani tas daudz nesatrauc, jo jau gadu fotografēju un visur lūdzi staipu Sony 24-70Gm F2.8 (82mm), kas ir vēl smagāks un lielāks nekā šis Sigma objektīvs.

Zemāk ir daži attēli, kas uzņemti ar Sigma 35mm F1.4 art un Sony A7iii.

(Galerija ik pa laikam tiks atjaunota)

Ja ir kādi jautājumi, droši rakstiet [email protected]

atgriezties atpakaļ uz sākumu....
%
0