Fotogrāfs Kaspars Siliņš

Paldies Neretas kultūras centrs un Gunita Leite par to ka uzaicināja piedalīties foršajā ģimenes projektā - "MANA ZVAIGZNE - ĢIMENE"

Raksts no „Staburags“ - pilnu rakstu lasiet šeit: staburags.lv

Atzīmējot Starptautisko ģimenes dienu, Neretas biedrība “Nirica” sadarbībā ar Neretas kultūras centru īstenojusi sirsnīgu projektu “Mana zvaigzne — ģimene”, kura laikā tapusi lielformāta fotogrāfiju izstāde, kur darbos iemūžināti vecvecāki kopā ar mazbērniem.

Neretas kultūras centra kultūras darba organizatore un biedrības “Nirica” pārstāve Gunita Leite stāsta, ka izstādē apskatāmas 39 lielformāta fotogrāfijas, kurās iemūžināti 37 ģimeņu pāstāvji no visiem Neretas apvienības pagastiem — Neretas, Mazzalves, Zalves un Pilskalnes. Ģimenes dienai veltītajā pasākumā tās bija izliktas Neretas parkā, kur ikvienam apmeklētājam pretī raudzījās laimīgi, smaidīgi vecvecāki un mazbērni. Gunita piebilst, ka fotosesijās piedalījās arī sešas vecvecmāmiņas un vecākajai no viņām bija 94 gadi.

Fotogrāfiju autors ir Sēlijas fotogrāfs Kaspars Siliņš. “Man liekas, ka izstādes panākumu atslēga ir pašas ģimenes, jo es tikai centos atspoguļot to, kā viņi izskatās. Un, protams, liels paldies Gunitai par šo ideju.” Kaspars ir pieredzējis fotogrāfs, un ģimenes fotosesijas viņa darbā ir ierasta lieta, taču projektā, kurā fotografēti vecvecāki kopā ar mazbēniem, piedalījies pirmo reizi, gūstot no šī procesa patiesi pozitīvas emocijas.

Bieži vien uzņemtās bildes tā arī paliek telefonos vai datorā, tāpēc šoreiz Ģimenes dienas pasākumā katras fotoprojektā iesaistītās ģimenes pārstāvji par piemiņu saņēma skaistu izdrukātu fotogrāfiju, taču, kad izstāde būs apceļojusi visus pagastus, ģimenes dāvanā saņems arī lielformāta izstādes darbu. “Tieši tas man šajā projektā patika, ka ģimenes saņems izdrukātas fotogrāfijas. Man arī pašam ļoti patīk izdrukāt bildes, tad tām ir pavisam cita vērtība,” piebilst Kaspars.

atgriezties atpakaļ uz sākumu....
%
0